perjantai 7. elokuuta 2009

Karjalaista käsityötä

Kansanpukuja eli feresejä. Oikealla kuopustyttöni uusin feresi, jonka Mamma hänelle teki kesäkuussa.


Meikäläisen kädenjälkiä monelta vuodelta. Vain tuo tuolla takana epäselvästi näkyvä musta huivi ei ole minun käsistäni lähtöisin.

Kansallispukuja: Raja-Karjalan puku ja sen sorokka (päähine) vasemmalla, keskellä Johanneksen miehen puku ja oikealla Räisälän puku ja siihen kuuluva huntu.


Nurjattomalla etupistokirjonnalla koristettu käspaikka. Koristekuviossa Pyhä Yrjö ja lohikäärme...Tässä kuvassa on myös miesten käsitöitä: savitöitä, puutöitä ja tuohesta tehtyjä. Taustalla nurkassa näkyy kolmimetrinen, ristipistokirjonnalla koristeltu käspaikka.


Punapoimintatöitä.

Aira Samulinin aarteita ja muidenkin. Vanhoja käspaikkoja vitriinissä, seinällä muita vanhoja kirjontatöitä.

Ajattelin, että saatte vähän kuvia nähdäksenne, jos ette ehtineet näyttelyssä käväistä. Kovasti olivat ihmiset innostuneita käsitöistä, vieläkin näyttelyn perään kysellään, vaikka se purettiin jo pari viikkoa sitten.

Museon kahvila on muuten auki vielä elokuun ajan, sieltä saa niitä karjalaisia leivonnaisia! Haluaisitteko muuten, että pitäisimme siellä 19.8.2009 suunnitellun neuletapaamisemme? Kahvio on keskiviikkoisin auki pidempään, ja museolla on muutenkin muistaakseni teatteritekstiilien näyttely, jos se teitä muita kiinnostaisi...?

2 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Heipsan:)

Komeita töitä, kertakaikkiaan. Minulle sopii hyvin museolla tapaaminen, vinkkaatte vain sen osoitteen.

Aiju kirjoitti...

Hianoja, vallan upeita ovat kättenne työt! Erittäin huonolla omallatunnolla (viime syksyn/kevään suhteen) järkkään kyllä ohjelmani ihan minne vaan =)