perjantai 3. heinäkuuta 2009

Karjalaisia kädentaitoja

Ihan vain kiinnostuneille tiedoksi: Lohjan museon makasiinissa on karjalaisen käsityön näyttely 1.-26.7.2009. Avoinna ti-su, muina päivinä muistaakseni klo 12-16 paitsi keskiviikkona 12-18 (tai 19, en ihan tarkkaan muista). Esillä mm. käspaikkoja, erilaisia nauhoja, kansallis- ja kansanpukuja sekä erilaisia puisia, tuohisia ja savisia tarvekaluja. Kaikki esineet on kerätty yksityiskodeista, ja ihan omaa häntääni nyt nostan ja kerron, että seassa on myös aika monta meikäläisen kädentuotosta... ;-) Makasiinissa on myös mahdollisuus tutustua vaikkapa feresin tai sarafaanin tekemiseen, neulakinnastekniikkaan ja erilaisten nauhojen tekoon, joten jos aihe kiinnostaa, mars mars museolle!

Näyttelyssä on siis esillä sekä vanhoja että uudempia käsitöitä, ja tulevana viikonloppuna meikämanne on paikalla esittelijänä, joten tervetuloa moikkaamaan! Ja museon kahviota ylläpitää tänä kesänä Lohjan karjalaseura, joten tarjolla on perinteisen kahvin lisukkeena karjalaisia leivonnaisia - nam!

(ja tämä ei ollut maksettu ilmoitus, mutta arvaatte ihan oikein, jos arvaatte, että lähisukuani toimii aktiivisesti ko. seurassa... )

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Kuulostaapa kiinnostavalta. Harmi vaan, etten pääse nyt viikonloppuna.