tiistai 4. marraskuuta 2008

Pelagia framilla

On tässä hiukan kiirettä pitänyt, piti jo viime viikolla saada tämä esittely aikaan, mutta vasta nyt taitaa olla sopiva hetkonen tähän hommaan.

Olen siis Pelagia, juuri tuli 45 vuotta täyteen ja perhettä on aviomiehen ja kahden lapsen (11 ja 9) verran. Esikoiseni on urheiluhullu nuorimies, joka pelaa aktiivisesti Nups-97 -joukkueessa, kuopuksemme on erityisneiti, joka harrastaa partiota, kerhoilua ja rumbitan tanssimista meikäläisen kanssa yhdessä.

Asustelemme Vihdin länsilaidalla, Nummelan postinumerolla ja aivan Myllylammen taukopaikan kupeessa. Töissä käyn Espoon Leppävaarassa. Vihtiin päädyimme oikeastaan sattumalta, kun piti Helsingistä suunnata hieman avarampiin maisemiin, ja heti ensimmäinen talonkatselureissu toi meidät Nummelaan, ja täältä sitten löytyi heti ensikatsomalla meitä miellyttävä koti. Täällä on nyt viihdytty kohta yhdeksän vuotta.

Käsityöläisenä olen sekakäyttäjä, eli neulon ja virkkaan jokseenkin tasapuolisesti, joskin nyt on ollut pari kuukautta päällä neulomisvimma. Kesä menikin melkein enimmäkseen virkkaillessa. Vähän on vaikea sanoa, milloin innostuin lankakäsitöistä ensimmäisen kerran, mutta varmasti se oli vasta sen jälkeen, kun koulussa ei enää ollut käsityötunteja. Lukioaikana jo neuloin jonkin verran, ja joskus alta kolmikymppisenä päätin sitten opetella virkkaamaan, ja se veikin sitten naisen moneksi vuodeksi ihan kokonaan. Tänne Vihtiin muutettuamme käsitöilleni tuntui olevan "tilausta" mm. harrastamani järjestötyön ja siihen liittyvän varainkeruun merkeissä, joten vuosi vuodelta tahti on vain kiihtynyt - nykyään vuoden lankakulutus alkaa olla joka vuosi n. 20 kg:n luokkaa.

Ripsun kanssa olemme tavanneet aiemminkin paikallisten neuletapaamisten merkeissä kerran tai kaksi, ja viime syksynä törmäsimme taas uudestaan ihan muissa merkeissä. Viimeksi lähdimme liikkeelle Yahoon Neulonta-ryhmästä, mutta nyt on onneksi Ravelry, useimmilla omat blogit ja monenlaisia muitakin kanavia, joiden kautta voi yhteyttä ottaa ja kerätä porukkaa kasaan, joten olen luottavaisella mielellä; tällä kertaa tämä onnistuu!

Näillä näkymin aika monelle tuntuisi tuo la 22.11.2008 klo 13 olevan sopiva ajankohta tapaamiselle, joten eiköhän pidetä siitä kiinni. Paikka selvinnee myös pikapuoliin, Annariun ehdotus siitä, että olisimme ensin lankakaupassa ja jatkaisimme siitä vielä johonkin kahvilaan kuulostaa ainakin minusta hyvältä!

Ja kuten jo aiemminkin mainostin, jos kulku Nummelasta Lohjalle tuntuu hankalalta, minä tulen mielelläni kiepaisemaan Nummelan keskustan kautta ja otan kyytiini kuljetusta kaipaavat.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jep, Zelda tahtoisi kyytiin Nummelasta.

T.Zelda