lauantai 15. elokuuta 2009

Syksy käyntiin!

Ensi keskiviikkona, siis 19.8.2009, olisi hyvä hetki aloittaa uusi syksykausi, eikös niin? Ja koska Lohjalla on mukava tavata ja koska Lohjan museon kahvila sattuu olemaan sopivasti keskiviikkoisin auki pidempään ja koska kahvilan toimintaa vetää minun äitini, niin päätin , että eiköhän tavata siellä? Viikon karjalainen teemaleivonnainen on tsupukka, ja niitäkin kahvilasta siis saa, kahvin, teen ja monen muun herkun lisäksi. Voimme myös viihtyä kahvilassa niin pitkään kuin meitä huvittaa, sillä vaikka virallinen sulkemisaika on klo 19, avaimet jäävät minulle. Toivottavasti tämä kuulostaa teistä yhtä hyvältä kuin minusta!

Lohjan museossa on tänä kesänä myös kiinnostava näyttely, jota voisimme käydä vilkaisemassa, jos vain kiinnostaa:

Lohjan Museossa on tarjolla mahdollisuus tutustua oopperoiden maailmaan aivan uudenlaisesta näkökulmasta. Silkkiä Samettia - oopperan pukuaarteita -näyttelyssä kävijä pääsee oopperoiden maailmaan lähes käsin kosketeltavan lähelle. Esillä on 40 upeaa pukua Suomen Kansallisopperan esityksistä sekä yksi puku Savonlinnan oopperajuhlilta vuodelta 1989. Pukuja on esillä lähes sadan vuoden ajalta alkaen Erkki Melartinin Aino-oopperasta vuodelta 1909.

Näyttely on Teatterimuseon tuottama, ja lajissaan ainutkertainen. Katsojalla on mahdollisuus päästä näkemään upeita oopperapukuja aivan lähietäisyydeltä. Monet puvuista ovat ensimmäistä kertaa näytteillä yleisölle, sitten esiintymislavojen. Näyttelyssä soivat pukuihin liittyvät ooppera-aariat.

Museon sivujen mukaan näyttelyn sisäänpääsy maksaa 4,20 euroa, ja mikäli olen oikein ymmärtänyt, myös museon puoli on keskiviikkoisin avoinna klo 19 saakka.

Niille teistä, jotka ette ole aiemmin Lohjan museoon tutustuneet, tässä linkki sivulle, josta selviää sen osoite ja sijainti ihan karttojen kera:

Lohjan museon sijainti

EDIT! Unohdin mainita, että kahvila sijaitsee tuossa linkin takaa löytyvästä kartasta rakennuksen numero 3 eli apupapin rakennuksen siitä päästä, joka on lähinnä päärakennusta!

Tuttuun tapaan myös minun kyydissäni pääsee tarvittaessa perille asti joko Nummelasta tai Myllylammelta. Ajattelin itse olla museolla paikalla jo n. klo 17.15 (kai me tapaamme entiseen tapaan klo 17.30?), joten olen Nummelassa tai Myllylammella n. klo 17 tai vähän ennen. Jos kyytiä kaipaat, niin hihkaise kommentissa.

Sitten ei muuta kuin tervetuloa, toivottavasti mahdollisimman monella on tilaisuus tulla paikalle, niin voimme yhdessä pohtia myös syksyn tapaamisia. Tavataan museolla!

3 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Moikkelis Pelagia, minä voisin taas Myllylammelta loikata kyytiin jos huolit ja tietenkin kipata hiukan bensarahaa taskuusi;)

Pelagia kirjoitti...

Hyvä juttu. Bensarahojen sijasta minä taidan kipata sinun taskuusi pari vyyhteä suloisenväristä lankaa... Kohdataan siis keskiviikkona Myllylammella klo 17, eiks niin?

Zelda kirjoitti...

Jeps, huomenna Mylliksellä klo 17. Matkakulut eivät ole loppuun saakka neuvotellut;)